10ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές
2 - 3 Σεπτεμβρίου 2021
Ρόδος, Ελλάδα
Διαβάστε περισσότερα

Ανασκόπηση

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) διοργανώνουν το «10ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές» με κεντρικό θέμα: «Κινητικότητα του Μέλλοντος και Ανθεκτικές Μεταφορές: Ο δρόμος προς την Καινοτομία» το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρόδο, στις 2 - 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Το Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές αποτελεί εδώ και δεκαεννιά έτη θεσμό στην έρευνα στον τομέα των μεταφορών και απευθύνεται στην εγχώρια και διεθνή επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και στους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και η ανάγκη για επίτευξη των νέων ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων για κλιματικά ουδέτερες μεταφορές και έξυπνες πόλεις καθιστά την έρευνα στις μεταφορές κρίσιμη παράμετρο για την επίτευξη καινοτόμων λύσεων που θα απαντήσουν στις μελλοντικές προκλήσεις και θα προκύψουν μέσα από τη συνέργεια των εμπλεκόμενων φορέων στη βιομηχανία και τη Δημόσια διοίκηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των πεπραγμένων και αποτελεσμάτων της πρόσφατης και τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας στο πεδίο των μεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, η συζήτηση σε λύσεις που η έρευνα μπορεί να παρέχει, η συσχέτιση της έρευνας και της πολιτικής των μεταφορών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και η διαμόρφωση συμπερασμάτων και προτάσεων για το μέλλον των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.

 Ψάχνετε πληροφορίες για τα προηγούμενα Συνέδρια; Kάντε κλικ εδώ.

 Για πληροφορίες πρόσβασης στο Συνεδριακό Κέντρο παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.

 • 7η Φεβρουαρίου 2021

  19η Φεβρουαρίου 2021

  Παράταση προθεσμίας υποβολής περίληψης εργασιών

  (έως 500 λέξεις)

 • 28η Φεβρουαρίου 2021

  15η Μαρτίου 2021

  Καταληκτική ημερομηνία ενημέρωσης συγγραφέων για την αποδοχή ή όχι της εργασίας τους

  (κατά προσέγγιση)

 • 15η Μαρτίου 2021

  Ημερομηνία υποβολής προτάσεων για ειδικές συνεδρίες

 • 7η Μαΐου 2021

  Προθεσμία υποβολής πλήρους εργασίας από συγγραφείς

 • 31η Μαϊου 2021

  Καταληκτική ημερομηνία αποστολής σχολίων κρίσης πλήρους εργασίας στους συγγραφείς

 • 30η Ιουνίου 2021

  Προθεσμία υποβολής αναθεωρημένης πλήρους εργασίας από συγγραφείς

 • 2-3 Σεπτεμβρίου 2021

  10ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές

Διοργανωτές

hit_logo

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που είναι Νομικό Πρόσωπο, Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Βασικός στόχος του Ι.ΜΕΤ. είναι η διεξαγωγή και υποστήριξη της εφαρμοσμένης έρευνας στον Τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα και ειδικότερα σε θέματα λειτουργίας, οργάνωσης, προγραμματισμού, προτυποποίησης, οικονομικής ανάλυσης, διαχείρισης, τεχνολογίας μεταφορικών μέσων και επιπτώσεων των χερσαίων, θαλάσσιων, εναέριων και συνδυασμένων μεταφορών.

ses_logo

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) ιδρύθηκε το 1976 ως το Επιστημονικό και Επαγγελματικό Σωματείο που εκπροσωπεί τους Έλληνες Συγκοινωνιολόγους Μηχανικούς (Transportation Engineers) στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ο ΣΕΣ αριθμεί σήμερα εκατοντάδες μέλη, τα οποία είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξειδικευμένοι Συγκοινωνιολόγοι Μηχανικοί (προερχόμενοι κατεξοχήν από Πανεπιστημιακά Τμήματα Πολιτικών και Τοπογράφων Μηχανικών) από επαγγελματικούς χώρους του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, που είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό, σχεδιασμό, εφαρμογή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση συγκοινωνιακών συστημάτων με στόχο την παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας και άνεσης στις μετακινήσεις προσώπων και αγαθών.

Υποβολές

Ανοιχτό για υποβολή πλήρους εργασίας

Υποβολή τελικής εργασίας

Το σύστημα είναι τώρα ανοιχτό για την υποβολή της τελικής εργασίας. Προθεσμία έως 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Για να προσθέσετε την τελική εργασία τα στοιχεία της οποίας έχουν ήδη υποβληθεί κατά τα προηγούμενα στάδια της διαδικασίας, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Κατευθυνθείτε στη σελίδα υποβολών για το ICTR 2019 και εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο EasyChair.
 • Αφού εισέλθετε επιτυχώς στο σύστημα, επιλέξτε "My submissions" (για το ICTR 2019) από το οριζόντιο μενού. Στη συνέχεια εντοπίστε το άρθρο για το οποίο επιθυμείτε να υποβάλετε την τελική εργασία και πατήστε το πλήκτρο "Information".
 • Επιλέξτε "Update file" από το μενού στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Επιλέξτε "Choose file" και εντοπίστε το αρχείο στον υπολογιστή σας. Τέλος πατήστε το πλήκτρο "Submit" για να υποβάλετε την πλήρη εργασία σας. Θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης.

Υποβολή πλήρους εργασίας

Το σύστημα είναι τώρα ανοιχτό για την υποβολή της πλήρους εργασίας. Προθεσμία έως 7 Μαϊου 2021.

Για να προσθέσετε την πλήρη εργασία η περίληψη της οποίας έχει ήδη υποβληθεί κατά το προηγούμενο στάδιο της διαδικασίας, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Κατευθυνθείτε στη σελίδα υποβολών για το ICTR 2021 και εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο EasyChair.
 • Αφού εισέλθετε επιτυχώς στο σύστημα, επιλέξτε "My submissions" (για το ICTR 2021) από το οριζόντιο μενού. Στη συνέχεια εντοπίστε το άρθρο για το οποίο επιθυμείτε να υποβάλετε την πλήρη εργασία και πατήστε το πλήκτρο "Information".
 • Επιλέξτε "Add file" από το μενού στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Επιλέξτε "Choose file" και εντοπίστε το αρχείο στον υπολογιστή σας. Τέλος πατήστε το πλήκτρο "Submit" για να υποβάλετε την πλήρη εργασία σας. Θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης.

Για να υποβάλετε μια περίληψη, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Αν δεν έχετε λογαριασμό στο EasyChair, δημιουργήστε έναν πρώτα κάνοντας κλικ εδώ.
 • Κατευθυνθείτε στη σελίδα υποβολών για το ICTR 2021 και εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο EasyChair.
 • Αφού εισέλθετε επιτυχώς στο σύστημα, θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα στη σελίδα "New Submission for ICTR 2021".
 • Συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα πεδία.
 • Τέλος πατήστε το πλήκτρο "Submit" για να υποβάλετε την περίληψη του άρθρου σας. Θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης.

Επικοινωνία

Για επιπλέον πληροφορίες ή/και ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση ictr at certh.gr ή να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα: