9ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές
24 με 25 Οκτωβρίου 2019
Αίγλης Ζαππείου
Αθήνα, Ελλάδα
Διαβάστε περισσότερα

Ανακοινώσεις

Εδώ μπορείτε να βρείτε τις επίσημες ανακοινώσεις καθώς και σχετικό υλικό.

Ανασκόπηση

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) διοργανώνουν το «9ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές στην Ελλάδα» με κεντρικό θέμα: «Μεταφορές 4.0: Η Ευφυής Εξέλιξη» το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 24 με 25 Οκτωβρίου 2019.

Το Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές (International Congress on Transport Research - ICTR) αποτελεί εδώ και δεκαεπτά έτη θεσμό στην έρευνα στον τομέα των μεταφορών και απευθύνεται στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, στη διοίκηση καθώς και στους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των πεπραγμένων και αποτελεσμάτων της πρόσφατης και τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας στο πεδίο των μεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, η συσχέτιση έρευνας και πολιτικής των μεταφορών, η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα έρευνας στον τομέα των μεταφορών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και η διαμόρφωση συμπερασμάτων και προτάσεων για το μέλλον των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών στη χώρα.

 Ψάχνετε πληροφορίες για τα προηγούμενα Συνέδρια; Kάντε κλικ εδώ.

 Για πληροφορίες πρόσβασης στο Συνεδριακό Κέντρο παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.

 • 1η Μαρτίου 2019

  Προθεσμία υποβολής περίληψης εργασιών

  (έως 500 λέξεις)

 • 8η Απριλίου 2019

  Καταληκτική ημερομηνία ενημέρωσης συγγραφέων για την αποδοχή ή όχι της εργασίας τους

 • 15η Ιουνίου 2019

  Προθεσμία υποβολής πλήρους εργασίας από συγγραφείς

 • 31η Ιουλίου 2019

  Καταληκτική ημερομηνία αποστολής σχολίων κρίσης πλήρους εργασίας στους συγγραφείς

 • 20η Σεπτεμβρίου 2019

  Προθεσμία υποβολής αναθεωρημένης πλήρους εργασίας από συγγραφείς

 • 24-25 Οκτωβρίου 2019

  9ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές

Διοργανωτές

hit_logo

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) ανήκει στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που είναι Νομικό Πρόσωπο, Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενο από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Βασικός στόχος του Ι.ΜΕΤ. είναι η διεξαγωγή και υποστήριξη της εφαρμοσμένης έρευνας στον Τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα και ειδικότερα σε θέματα λειτουργίας, οργάνωσης, προγραμματισμού, προτυποποίησης, οικονομικής ανάλυσης, διαχείρισης, τεχνολογίας μεταφορικών μέσων και επιπτώσεων των χερσαίων, θαλάσσιων, εναέριων και συνδυασμένων μεταφορών.

ses_logo

Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) ιδρύθηκε το 1976 ως το Επιστημονικό και Επαγγελματικό Σωματείο που εκπροσωπεί τους Έλληνες Συγκοινωνιολόγους Μηχανικούς (Transportation Engineers) στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ο ΣΕΣ αριθμεί σήμερα εκατοντάδες μέλη, τα οποία είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξειδικευμένοι Συγκοινωνιολόγοι Μηχανικοί (προερχόμενοι κατεξοχήν από Πανεπιστημιακά Τμήματα Πολιτικών και Τοπογράφων Μηχανικών) από επαγγελματικούς χώρους του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, που είναι υπεύθυνοι για τον προγραμματισμό, σχεδιασμό, εφαρμογή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση συγκοινωνιακών συστημάτων με στόχο την παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας και άνεσης στις μετακινήσεις προσώπων και αγαθών.

Υποβολές

ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Υποβολή τελικής εργασίας

Το σύστημα είναι τώρα ανοιχτό για την υποβολή της τελικής εργασίας. Προθεσμία έως 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Για να προσθέσετε την τελική εργασία τα στοιχεία της οποίας έχουν ήδη υποβληθεί κατά τα προηγούμενα στάδια της διαδικασίας, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Κατευθυνθείτε στη σελίδα υποβολών για το ICTR 2019 και εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο EasyChair.
 • Αφού εισέλθετε επιτυχώς στο σύστημα, επιλέξτε "My submissions" (για το ICTR 2019) από το οριζόντιο μενού. Στη συνέχεια εντοπίστε το άρθρο για το οποίο επιθυμείτε να υποβάλετε την τελική εργασία και πατήστε το πλήκτρο "Information".
 • Επιλέξτε "Update file" από το μενού στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Επιλέξτε "Choose file" και εντοπίστε το αρχείο στον υπολογιστή σας. Τέλος πατήστε το πλήκτρο "Submit" για να υποβάλετε την πλήρη εργασία σας. Θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης.

Υποβολή πλήρους εργασίας

Το σύστημα είναι τώρα ανοιχτό για την υποβολή της πλήρους εργασίας. Προθεσμία έως 13 Απριλίου 2019.

Για να προσθέσετε την πλήρη εργασία η περίληψη της οποίας έχει ήδη υποβληθεί κατά το προηγούμενο στάδιο της διαδικασίας, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Κατευθυνθείτε στη σελίδα υποβολών για το ICTR 2019 και εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο EasyChair.
 • Αφού εισέλθετε επιτυχώς στο σύστημα, επιλέξτε "My submissions" (για το ICTR 2019) από το οριζόντιο μενού. Στη συνέχεια εντοπίστε το άρθρο για το οποίο επιθυμείτε να υποβάλετε την πλήρη εργασία και πατήστε το πλήκτρο "Information".
 • Επιλέξτε "Add file" από το μενού στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.
 • Επιλέξτε "Choose file" και εντοπίστε το αρχείο στον υπολογιστή σας. Τέλος πατήστε το πλήκτρο "Submit" για να υποβάλετε την πλήρη εργασία σας. Θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης.

Για να υποβάλετε μια περίληψη, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Αν δεν έχετε λογαριασμό στο EasyChair, δημιουργήστε έναν πρώτα κάνοντας κλικ εδώ.
 • Κατευθυνθείτε στη σελίδα υποβολών για το ICTR 2019 και εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο EasyChair.
 • Αφού εισέλθετε επιτυχώς στο σύστημα, θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα στη σελίδα "New Submission for ICTR 2019".
 • Συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα πεδία.
 • Τέλος πατήστε το πλήκτρο "Submit" για να υποβάλετε την περίληψη του άρθρου σας. Θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα επιβεβαίωσης.

Επικοινωνία

Για επιπλέον πληροφορίες ή/και ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στη διεύθυνση ictr at certh.gr ή να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω φόρμα: